Om Proviant

På Sturegatan 19 i Stockholm har vi på Proviant i över 15 år hyllat svensk mat och svenska matproducenter. Vi kallar det svensk råvarukultur och med det menar vi smakrik, hållbar och engagerande mat, tillagad från grunden med råvaror i säsong som lyfter fram de svenska smakerna och hyllar det svenska kulinariska arvet.

Vi vill ha en levande landsbygd och fortsatt produktion av fina råvaror i Sverige och hjälper därför svenska producenter att nå ut med sina produkter genom att använda dem i vår matlagning, samt genom att sprida kunskap och allmän råvaruglädje. Men framför allt vill vi göra våra gäster glada genom ett gott värdskap, matupplevelser och god service.

Krögare och grundare av Proviant är Mattias Edlund. Mattias Edlund har i över 30 års tid varit verksam som VD, entreprenör och krögare. På Edsbacka krog under slutet av 90-talet och början av 2000 blev man under Mattias ledning den första svenska restaurangen att erhålla två stjärnor från Guide Michelin. På kvarterskrogen Proviant, som Mattias startade 2007, har fokus på svensk råvarukultur och service av högsta klass skapat många trogna stamgäster men också fina utmärkelser, inte minst BIB Gourmand av Guide Michelin 12 år i rad. Mattias har under åren haft styrelseuppdrag för LRF (Svenskt Sigill) och sitter även i styrelsen för Funäsdalen Berg & Hotell med fokus på F&B-frågor.

Proviant har under de senaste åren uppstått på fler platser i Stockholm under ledning av Mattias kompanjon Dan Haneklint med mångårig erfarenhet från affärsutveckling, marknadsföring och kommunikation, i synnerhet kring hållbarhetsfrågor. Dan är delägare och VD för Agendarum Cater (www.agendarum.se) som driver Proviant. Dan är styrelseordförande i Insamlingsstiftelsen Cancer- och Allergifonden.

In i alla våra nya restaurangverksamheter och uppdrag tar vi med oss vår passion för mat, dryck och service, en stor omsorg för våra medarbetare, ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor och en mångårig kärlek till de svenska råvarorna, råvaruproducenterna och det svenska kulinariska arvet.